Hasznos tudnivalok
Hol vásároljak nyílászárót?
A hazánkban kialakult gyakorlat szerint, a kivitelezést (beszerelést, ablakcserét) is elvégző ablakkereskedőkön keresztül érdemes a nyílászárókat beszerezni. Keresd a Hevestherm Hivatalos Partnereit.

A komoly magyar gyártók jellemzően nem tartanak fenn jelentős beépítő kapacitást. Inkább a gyártásra és a forgalmazók felé történő értékesítésre összpontosítják energiáikat. A tapasztalt kereskedők sokszor jobban ismerik a végfelhasználók igényeit, elvárásait, így nagyobb valószínűséggel lesz a végeredmény álmaid otthonához illő. A megfelelő kereskedő kiválasztásához kérheted a gyártók segítségét. A gyártó cégek általában jól ismerik partnereiket, ezért jó eséllyel olyan forgalmazót fognak ajánlani, aki megfelelő szakértelemmel, tapasztalattal rendelkezik, és nem utolsó sorban a kivitelezés helyszínétől is elérhető távolságra van.
Mire figyeljek a
kereskedő kiválasztásánál?
Fontos, hogy tapasztalt kereskedő legyen. A legjobb, ha egy múlttal is rendelkező magyar gyártó áll mögötte. Mielőtt ajánlatot ad mérje fel igényeidet, elvárásaidat új ablakaiddal szemben. Adjon alternatívákat, hogy a megfelelő terméket és felszereltséget választhasd. Küldj nekünk emailt és egy tapasztalt Hivatalos Hevestherm Partner fogja felvenni veled a kapcsolatot.

A rutin és a tapasztalat ebben a szakmában is nagyon fontos. Egy “rossz” ablakból is lehet elfogadhatóan működő nyílászárót csinálni jó beépítéssel, ugyanakkor a legjobb terméket is el lehet rontani, ha a beszerelés nem szakszerűen történik.

Egy jó ablakkereskedő az első egyeztetés során, jól irányzott kérdéseivel felméri igényeidet, elvárásaidat, majd ezek figyelembe vételével választja ki kínálatából a számodra legmegfelelőbb megoldási lehetőségeket. Óvakodj az olyan forgalmazóktól melyek kínálatában csak egy típusú ablak van, és mindenkinek azt ajánlják, függetlenül attól milyen típusú épületbe kerülnek beszerelésre, illetve milyen elvárások vannak a nyílászárókkal szemben. Az ilyen típusú kereskedők rendszerint a legolcsóbban beszerezhető, kétes minőségű és eredetű terméket keresik és azt akarják a lehető legnagyobb haszonnal eladni. Jó eséllyel egy esetleges garanciális probléma esetén nehezen tudsz velük boldogulni, ha egyáltalán el tudod őket érni.
Milyen szempontok szerint
választhatok ablakot?
Hő- és hang-szigetelés

A Hevestherm Elite nyílászárók gyártásánál használt profilparaméterek e tekintetben is kiemelkedőek. A különféle üvegszerkezetekkel még tovább javíthatóak ezek a tulajdonságok. Azért, hogy ne kelljen felárakkal bajlódnod a Hevestherm Elite termékek (az emelő-toló ajtók kivételével) alapáron tartalmazzák a 3 rétegű üvegszerkezetet.

Ezek a nyílászárók leggyakrabban emlegetett tulajdonságai. A hő- és hang-szigetelés tekintetében a legnagyobb eredményeket a megfelelő üvegezés kiválasztásával lehet elérni. Alapesetben 24 mm vastagságú, úgynevezett kétrétegű üvegszerkezetek kerülnek a műanyag nyílászárókba alumínium távtartóval. A üvegrétegek számának, típusának, vastagságának változtatásával, valamint a távtartó anyagának méretének módosításával lehet elérni a magasabb szintű hőszigetelést, és a jobb hangszigetelést. Az üvegezés mellett az ablakprofil típusa is segíti ezen paraméterek javítását, általában minél vastagabb egy profil keresztmetszete annál jobb tulajdonságok elérését teszi lehetővé.

A Hevestherm elite nyílászárói alapáron tartalmazzák a 3 rétegű 48 mm-es üvegszerkezetet, mely üvegszerkezet hőszigetelő képessége eléri az Ug=0,5 W/m2K értéket. A már alapüvegezéssel is jó hangszigetelést biztosító műanyag nyílászárók, speciális hangszigetelő üvegszerkezetek beszerelésével tovább növelhetik otthonod komfortérzetét.

Színek

Az alapkivitelben fehér színben elérhető műanyag nyílászárók egyedivé tehetők különféle színű és típusú színfóliákkal, vagy a tetszőleges színre festhető alumínium borítással. Napjaink nyílászárói már számos alternatívát nyújtanak, ha az esztétikum oldaláról vizsgáljuk őket. A színek tekintetében a fehér az alap. Van lehetőség úgynevezett színfóliázott kivitel rendelésére, mely a műanyag profil (alaptest) egy színes fóliával történő bevonásával kerül kialakításra. A fóliázás napjainkban alkalmazott technológiája, olyan minőségű bevonatok készítésére ad lehetőséget, melynek révén a fóliázott szerkezetek élettartama eléri a natúr műanyagprofilok élettartamát. Van lehetőség a külső, a belső, vagy a külső és belső oldal fóliázására. Az elérhető színek tekintetében igen széles a választék – mely gyártónként eltérhet. Megtalálhatóak a klasszikus fa nyílászárók mintázatát utánzó változatok mellett, a modern design-t megtestesítő egyszínű fóliák is. Az aktuálisan elérhető színek tekintetében tájékozódj forgalmazó Partnereinknél. Egy másik lehetőség az alumínium borítással ellátott kivitel, mely tetszőleges színben rendelhető. Ez a kivitel az esztétikus, modern megjelenés mellett, egy időtálló tartós védelmet is nyújt a nyílászáróknak.

Formák

A hagyományos téglalap alakú szerkezetek mellett, lehetőség van a különféle íves oldalakkal és nem 90 fokos szögekkel határolt formák megvalósítására is. A lehetőségekkel kapcsolatban kérj információt a Hevestherm Hivatalos Partnereitől.

A nyílászáró szerkezetek geometriai megjelenésüket tekintve általában téglalap alakúak, – a legyártott szerkezetek zöme ilyen. Lehetőség van különféle, úgynevezett ‘alakos’ szerkezetek gyártására is, ezalatt azt értjük, amikor a szerkezet határoló szögei eltérnek a 90 foktól (pl.: háromszög, vagy trapéz alakú ablak). A megfelelő technológia alkalmazásával az ablak határoló oldalainak ívesítésére is van lehetőség, ezeket a szerkezeteket nevezzük íves ablakoknak (pl.: félköríves ablak, körablak). A hagyományos formától eltérő szerkezeteknél általában hosszabb gyártási határidővel kell kalkulálnunk, illetve ez a kialakítás esetenként funkcióbeli, illetve méretbeli korlátozásokat tehet szükségessé.

Betörésvédelem

Ebben a tekintetben is fokozható a nyílászárók által nyújtott védelmi szint. A Hevestherm Elite termékek – már alapáron – olyan gombafejes záródási pontokat, biztonsági kilincset és valódi középtömítést tartalmaznak, melyek együttesen jelentősen megnehezítik a nem várt “vendégek” bejutását otthonodba.

Biztonságtechnikai szempontból az épületek leggyengébb pontja a nyílászáró. Betörések során általában az ajtók, illetve ablakok “támadásával” próbálnak bejutni az illetéktelen behatolók. Kézenfekvő igény, hogy növeljük a nyílászárók betörés elleni védelmi szintjét. Néhány alapvető gyártástechnológiai és beépítési szabály betartásával, már sokat tehetünk a nyílászárók biztonságának érdekében. – A Hevestherm kiemelt figyelmet fordít a gyártás során ezen szabályok betartására. A Hevestherm Partnerek beépítő szakemberei számára évi rendszerességgel szervezünk képzéseket, melyek során elsajátítják, illetve folyamatosan frissítik a nyílászárók beépítésével kapcsolatos ismereteiket. A képzést elvégző beépítők fényképes igazolvánnyal is rendelkeznek. A nyílászárók biztonsága tovább növelhető speciális záródási pontok kialakításával, biztonsági kilincsek alkalmazásával, illetve betörésgátló üvegszerkezetek beszerelésével.
© 2018 Hevestherm Kft. Minden jog fentartva
3360 Heves, Egri út 18. • Telefon: +36 20 286 8888 • E-mail: info@hevestherm.hu

Adatvédelmi tájékoztató   •   Kapacitásbővítő beruházás